Amazon Web Services EC2 Instance Nasıl Oluşturulur?

Amazon'un sunucu hizmetlerinden birisi olan EC2 (Elastic Compute Cloud), sanal sunucu örneklerin (Instance) oluşturulması, yönetilmesi ve ölçeklendirilmesini sağlar. Bu örneklere farklı işletim sistem

Amazon Web Services EC2 Instance Nasıl Oluşturulur?
NetAdvi tarafından hazırlanmıştır.
Son Güncelleme: 11 Kasım 2023 17:48

Amazon'un sunucu hizmetlerinden birisi olan EC2 (Elastic Compute Cloud), sanal sunucu örneklerin (Instance) oluşturulması, yönetilmesi ve ölçeklendirilmesini sağlar. Bu örneklere farklı işletim sistemleri yükleyip çalıştırabilir istediğinize göre yapılandırıp farklı işlemler için kullanabilirsiniz. Yani çalıştırmanız gereken uygulamalarınızı kurulum ve dağıtım yapmak için kullanabileceğiniz bir hizmettir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız AWS ve Sağladığı Avantajlar yazımıza göz atın.


EC2 (Elastic Compute Cloud) Instance Oluşturma

  1. AWS Hesabınıza Giriş Yapın. Hesabınız Yoksa Oluşturun.

  2. EC2 Hizmetine Erişin
    Hizmetler menüsünden EC2 hizmetini açın

  3. Instance Oluşturun
    Instance bağlantısını tıklayıp açılan pencereden "Launch instance" butonuna tıklayın

  4. AMI (Amazon Machine Image) Seçimi Yapın
    Quick Start sekmesi altında gereksinimleriniz karşılamak için ihtiyacınız olan işletim sistemini ve özelliklerini seçiniz. (Linux, macOS, Ubuntu, Windows, Debian vs.)

  5. Instance Tipi Seçin
    İhtiyacınıza uygun örnek tipinizi seçin (t3.micro gibi)

  6. Key Pair Oluşturun.
    "Create new key pair" bağlantısındaki yönergeleri kululanarak key pair edinin. Ardından geri dönüp instance oluşturma sayfasında oluşturduğunuz key pair'i seçin.

  7. Network Settings Yapılandırın.
    İsterseniz "Create security group" seçeneğinden devam edebilirsiniz ya da "Select existing security group" sekmesinden daha önce oluşturduğunuz güvenlik ayarlarını seçebilirsiniz. Daha önce bir tane oluşturmadıysanız "Compare security group rules" bağlantısından yeni bir tane oluşturmanızı tavsiye ederiz.

  8. Configure Storage Sekmesinden Depolama Ayarlarını Yapılandırın.
    İhtiyacınızı karşılayacak kadar depolama alanını seçtiğinizden emin olun.

  9. Son Olarak Launch Instance Butonunu Tıklayın.
    Artık EC2 örneğiniz oluşturuldu. Sisteminizin tam anlamıyla hazır olması 10 dakikayı bulabilir.

Bu adımları takip ederek EC2 instance (örneği) oluşturabilirsiniz.


Sonuç olarak EC2 hizmeti uygulamalarınızı güvenle barındırabileceğiniz bir sunucu ve çok fazla avantajı bulunuyor. Projenizin büyüklüğü farketmeksizin güvenli ve kullanışlı olarak yararlanabileceğiniz bir hizmet. Ancak dikkatli olmakta yarar var eğer bu sistemlerin nasıl çalıştığı hakkında bir bilginiz yoksa bir profesyonelden yardım alınız. Size yardımcı olabilmek için buradayız Bize Ulaşın ihtiyaçlarınıza uygun çözümler bulalım.