Disk Bölünmüş Alanları Birleştirme

Diskiniz bilgisayarım penceresinde resimdeki gibi birden fazla birim olarak gözüküyorsa yapmanız gereken birimleri birleştirmek olacaktır. Bu sorunu gidermek için Windows bilgisayarınızda Bilgisayar

Disk Bölünmüş Alanları Birleştirme
NetAdvi tarafından hazırlanmıştır.
Son Güncelleme: 06 Aralık 2023 00:21

Diskiniz, USB Flash Belleğinizi bilgisayara bağlayınca 2 veya daha fazla birim olarak görünüyorsa bunun sebebi bellek bölünmüş disk olarak yapılandırılmıştır. Bu durumu düzelmek için bu yazımızda anlatılanları dikkatlice uygulamanız rehber niteliğinde olacaktır.


USB Bellek Bilgisayarda 2 Birim Disk Şeklinde Mi?

Diskiniz bilgisayarım penceresinde resimdeki gibi birden fazla birim olarak gözüküyorsa yapmanız gereken birimleri birleştirmek olacaktır.


Bu sorunu gidermek için Windows bilgisayarınızda "Bilgisayar Yönetimi" penceresini açmamız gerekiyor.

Bunun için:
"Bu Bilgisayar'a sağ tıklayıp "yönet" dedikten sonra açılan pencerede "Disk Yönetimi" sekmesine geliyoruz.


Burada bilgisayarınızda kullanılan disklerin tamamı gösterilir. Birleştirmek istediğini Disk veya USB belleğinizi tespit edin ve ayrılmış kısma sağ tıklayıp "Birim Sil" seçeneğini seçin artık diskiniz bölünmüş bir disk değildir.


Diskinizi Biçimlendirin

Bölünmüş diskinizi birleştirdikten sonra dilerseniz düzgün çalışması için diskinizi biçimlendirin.

Bunun için:

"Bu Bilgisayar" penceresinden belleğinize sağ tıklayın (örneğin, USB Sürücüsü (F:)) ardından seçeneklerden "biçimlendir" seçeneğini seçip açılan pencerede ihtiyacınız doğrultusunda işlemi tamamlayıp diskinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Unutmayın biçimlendirme işlemi diskteki bütün dosyalarınızı silecektir.