Google Sites Nedir? Ücretsiz site nasıl oluşturulur?

Kendi web sitenizi oluşturmak için birçok seçenek vardır ve bunlardan biri de Google Sites'tir. Google Sites, kolay kullanımı, ücretsiz olması ve özgün web siteleri oluşturmanıza olanak tanıyan araç..

Google Sites Nedir? Ücretsiz site nasıl oluşturulur?
NetAdvi tarafından hazırlanmıştır.
Son Güncelleme: 11 Kasım 2023 17:44

Giriş

Kendi web sitenizi oluşturmak için birçok seçenek vardır ve bunlardan biri de Google Sites'tir. Google Sites, kolay kullanımı, ücretsiz olması ve özgün web siteleri oluşturmanıza olanak tanıyan araçlarıyla dikkat çeker. Bu yazıda, Google Sites'in avantajlarına ve nasıl kullanılacağına daha yakından bakalım.


Google Sites Nedir?

Google Sites, Google tarafından sunulan ücretsiz bir web site oluşturma platformudur. Bu platform, teknik bilgiye sahip olmayanlar için bile basit bir şekilde kullanılabilir. Google Sites, temel web sitesi oluşturma özellikleri sunar ve bunları kullanıcı dostu bir arayüzle sunar. Yani tek satır kod yazmadan web sitenizi oluşturabilirsiniz.


Google Sites'in Avantajları

1-Ücretsizdir

Google Sites kullanmak tamamen ücretsizdir. Herhangi bir abonelik veya hosting ücreti ödemeniz gerekmez.


2- Kolay Kullanım

Google Sites, sürükle ve bırak özelliği sayesinde kolayca içerik eklemenizi sağlar. Teknik bilgiye ihtiyaç duymazsınız.


3- Özelleştirilebilir

Tasarım ve düzen özelleştirme seçenekleri sunar, böylece web sitenizin görünümünü tamamen kontrol edebilirsiniz.


4- Entegrasyon

Google Drive, Google Takvim ve diğer Google ürünleriyle sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir. Google haritalardaki yerel işletme hesabınızda bulunan fotoğraflar, paylaşımlar, yorumlar bağlanabilir.


5- Mobil Uyumlu

Google Sites, mobil cihazlarda iyi görünen ve kullanılabilir web siteleri oluşturmanıza olanak tanır. Responsive (Duyarlı) Tasarım özelliğine sahiptir.


Google Sites Nasıl Kullanılır?

  1. Google Hesabıyla Giriş: Google Sites'e giriş yapmak için bir Google hesabınızın olması gerekmektedir. Ardından Google Sites adresine gidiyoruz.
  2. Yeni Site Oluşturma: Yeni bir siteyi kendiniz tasarlamak için "Boş" seçeneğini seçin veya hazır şablon kullanın.


  3. Düzenleme ve İçerik Ekleme: Sürükle ve bırak yöntemiyle sayfanızı düzenleyin. Metin, resimler, videolar ve daha fazlasını ekleyin.


  4. Tasarımı Özelleştirme: Renkler, yazı tipleri ve düzeni özelleştirin.
      

  5. Paylaşım: Web sitenizi "Yayınla" butonuna tıklayın ve varsa özel alan adınızla yoksa size verilen alan adı ile yayınlayın.


Sonuç

Google Sites, web siteleri oluşturmak için harika bir seçenektir. Ücretsiz, kolay kullanımlı ve özelleştirilebilir olması, her tür projeyi veya işi çevrimiçi olarak tanıtmak veya paylaşmak isteyenler için idealdir. Google Sites'i kullanarak çevrimiçi varlığınızı oluşturabilir veya güçlendirebilirsiniz.


Ziyaretçi
11 Ekim 2023 16:28

çook teşekkür ederim

Ziyaretçi
14 Şubat 2024 11:42

Tucker Putin Interview X Putin Carlson Interview. Putin Tucker.