Instagram Müzik Özelliği Çalışmıyorsa: 10 Adımda Düzenleyin

Onlarcca filtre, efekt, çıkartma, yazı tipi stili ve müzik sayesinde kolayca gönderi, reels veya story paylaşabildiğiniz instagram'da bir çok kişinin müziğin çalışmadığını veya ses gelmemesi şikayet..

Instagram Müzik Özelliği Çalışmıyorsa: 10 Adımda Düzenleyin
NetAdvi tarafından hazırlanmıştır.
Son Güncelleme: 11 Kasım 2023 17:44

Giriş

Onlarca filtre, efekt, çıkartma, yazı tipi stili ve müzik sayesinde kolayca gönderi, reels veya story paylaşabildiğiniz Instagram'da birçok kişinin müziğin çalışmadığını veya ses gelmemesi şikayeti olduğunu biliyoruz. Bu sorunu çözmek için birlikte adımları inceleyelim ve 10 adımda bu sorunu çözelim.


1. Uygulamayı Yeniden Başlatın

İlk başvuracağınız çözüm bu olmalı eğer projenizi kaybetmemek istiyorsanız güvenli bir şekilde kaydedip uygulamayı yeniden başlatın. Bu çözümün çoğu sorunu ortadan kaldırmak için geçerli bir yöntem olduğunu biliyoruz.


2. Profesyonel veya Ticari Hesaba Geçin

Instagram genellikle profesyonel hesaplar için yeni özellikler yayınlar. Bu hesaplar aynı zamanda instagram analizleri ve diğer faydalı araçlar gibi yeni özelliklerle birlikte gelir.

Profesyonel hesaba geçiş yapmak için:

  1. Profilinize gidin. Ayar ve gizlilik'i açın


  2. Hesap türü ve araçları seçeneğini seçin


  3. Profesyonel hesaba geç düğmesine dokunun

Hesabınızdaki değişiklerin tam anlamıyla aktifleşmesi 24 saati bulabilir.


3. VPN'i Kullanın

Instagram müzik işlevi bölgenizde kullanılamıyorsa bir VPN ağı kullanmanız gerekir. VPN ağı, IP adresini değiştirerek başka bir bölgenin sunucusuna bağlanmanıza olanak tanır. Bir VPN ağı kurduktan sonra Instagram'ı yeniden başlatın ve müziğin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.


4. Hesabınızı Yeniden Doğrulayın 

Bu seçenek birçok kişide işe yaradı denemeye değer. Hesap kimlik doğrulama hatası nedeniyle instagram müzik hesabınızda görünmeyebilir. Instagram hesabınızdan çıkış yapıp tekrar denemeniz gerekir.

  1. Instagram'ı açın ve Ayarlar ve gizlilik bölümüne gidin
  2. Aşağı kaydırın ve instagram hesabınızdan çıkış yapın
  3. Bilgilerinizi kullanarak tekrar giriş yapın ve özelliği kontrol edin


5. Hesabınız Kısıtlandı

Çok fazla gönderi ve videoyu beğenerek Instagram'ı kötüye kullandığınızda, şirket hesabınızı bot olarak algılayabilir ve "hesabınız yasaklandı", "shadow ban (gölge ban)", "hesabınız kısıtlandı" gibi uyarılarla karşı karşıya kalabilir. Buna sebebiyet verecek bazı durumlar çok fazla gönderi beğenme, sürekli yorum yollama veya dakikalar içerisinde sürekli takip isteği yollama gibi durumlar hesabınızı özellik olarak kısıtlayabilir (bu kısıtlama süresi size bildirilir veya bildirilmezse genelde en az 24 saat en çok 1 ay gibi sürelerde kısıtlanırsınız.) veya kullanıma kapatabilir.


6. Instagram Önbelleğini Temizleme

Bozuk bir instagram önbelleğini temizleyip tekrar denemelisiniz. Uygulama, genel performansı ve kararlılığı artırmak için gerekli dosyaları ön bellekte depolar. Instagram'ı Android'de kullanıyorsanız önbelleği temizlemek için:


  1. Ana ekrandayken instagram simgesine uzun dokunun ve uygulama bilgisi menüsünü açın.


  2. Depolama ve önbellek seçeneğini seçin ardından önbelleği temizle öğesine dokunun.


7. Başka Bir Cihaz Kullanın

Bu, pek çok kişinin instagram hesaplarındaki müzik işlevini geri yüklemesinde işe yarayan başka bir seçenektir. Instagram'ı başka bir Android telefondan veya iPhone'dan kullanabilir ve müzik özelliğini kontrol edebilirsiniz.Yeni cihazda özellik görünüyorsa artık diğer cihazlarınızda da görünecektir.


8. Instagramı Güncelleyin

Güncel olmayan instagram uygulaması buradaki asıl suçlu olabilir. Instagram sık sık yeni özellikler ve hata düzeltmeleri içeren güncellemeler yayınlar. Şirket, uygulama güncellemeleriyle her zaman yeni özellikler ekliyor bazen de bu güncellemeler yüzünden çalışan bir özellik kullanışsız hale gelebiliyor. Yeni hatalar ortaya çıkabiliyor. Uygulamayı en son sürümüne güncellemelisiniz. Zaten son sürüm kullanıyorsanız sonraki güncellemeyi bekleyiniz.


9. Instagramı Yeniden Yükleyin

Adımların hiçbiri işe yaramazsa Instagram'ı yeniden yüklemenin zamanı geldi.

  1. Instagram uygulamasını kaldırın. Bunu ana ekran simgesine basılı tutup kaldır seçeneğini seçerek gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Instagram'ı yeniden yükleyin. Bunun için Google Play Store veya AppStore gibi uygulama mağzasını açıp instagramı aratıp yükleyin.


10. Instagram Destek ile İletişime Geçin

Instagram'da özellikler veya kullanımı etkileyecek sorunlarınız mı var? Destek ekibine bunu iletmeniz gerekiyor.

  1. Instagram Ayarlar ve gizlilik'e gidin.
  2. Yardım'a gidin. Sorun bildir'e tıklayın.

Sorunu açıklamak için ekrandaki talimatları takip edin.


Sonuç

Instagram en çok kullanılan sosyal medya ağlarından birisidir. Böyle bir sorunu ortadan kaldırmanız için yapılması gereken bazı adımları paylaştık bu adımlar çoğuklukla birçoğunun sorununu çözdü sizin sorununuz halen çözülmediyse yazılımsal bir hatadan değil donanımsal bir hatadan dolayı da sorun yaşıyor olabilirsiniz.