Ücretsiz SSL / TLS Sertifikası Oluşturma

SSL sertifikasının web sitesi için önemi büyüktür. Kötü amaçlı yazılımlardan ve kişilerden korunmak için sizde web sitenizi koruma altına alın. Ayrıca SSL sertifikası sitenize kullanıcı trafiği ve SEO

Ücretsiz SSL / TLS Sertifikası Oluşturma
NetAdvi tarafından hazırlanmıştır.
Son Güncelleme: 11 Kasım 2023 17:44

Giriş

Başka bir blog yazımızda SSL sertifikasının öneminden ve neden yapılandırmamız gerektiğinden bahsetmiştik. Bu yazımızda web siteniz için ücretsiz SSL/TLS sertifikası nasıl oluşturabilirsiniz ondan bahsedeceğiz. 


SSL/TLS Sertifikası Nedir?

SSL (Güvenli Yuva Katmanı) ve TLS (Taşıma Katmanı Güvenliği) güvenli internet iletişimi sağlamak için kullanılan şifreleme protokolleridir. Bu protokoller, web tarayıcıları ve web sunucuları arasındaki veri iletimini güvenli ve gizli hale getirir.

SSL sertifikası olmayan sitelerin web tarayıcınızın arama çubuğunda şu şekilde uyarılar bulunur.

"Bağlantınız gizli değil. Saldırganlar www.ornek.com sitesi üzerinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir."

 - 


Ücretsiz SSL Sertifikası

SSL sertifikaları genellikle domain sağlayıcıları tarafından ücret karşılığında sunur. Ancak bu yazımızda ücretsiz SSL sertifikası nasıl edinebiliriz onu inceliyoruz. "Let's Encrypt" adresi ücretsiz bir sertifika sunuyor bize ancak teknik bilginiz yoksa birlikte web siteniz için ücretsiz SSL sertifikasını oluşturalım.


"infinityfree" Ücretsiz SSL Sertifikası

infinityfree sitesi bize ücretsiz alan adı, ücretsiz SSL sertifikası ve ücretsiz hosting barındırma sağlıyor. Birlikte web sitemiz için SSL sertifikası oluşturalım.

  1. Siteye kayıt olduktan sonra "Home" sekmesine bulunan "Create Account" seçeneğine tıklıyoruz.
  2. Alan adınız zaten varsa "Custom Domain" sekmesinden işleme devam ediyoruz yok ise "Subdomain" alıyoruz.
  3. Zaten alan adınızın olduğunu kabul ederek "Custom Domain" sekmesinde yer alan name server adreslerini domain sağlayıcımızdaki "DNS" ayarlarıyla güncelliyoruz. (ns1.infinityfree.com ns2.infinityfree.com) "Chechk Availability" butonuna tıklıyoruz.
  4. Sonraki adımda "Create Account" butonuna tıklıyoruz.
  5. Sonraki adımda "Open Control Panel" seçeneğine tıklayıp açılan sayfada "I Approve" seçeneğine tıklayıp kurulumu bitiriyoruz.
  6. "Free SSL Certificates" sekmesinde bulunan "New SSL Certificate" butonuna tıklıyoruz.
  7. Domain Name alanına eklemiş olduğumuz alan adını giriyoruz. "Create Order" butonuna tıklıyoruz.
  8. Açılan sayfada kurulumun devamı için "Setup CNAME Records Automatically" seçeneğine tıklıyoruz.
  9. "Request Certificate" tıklıyoruz. Bu işlem biraz zaman alacak ara ara sayfayı yenileyip kontrol ediniz.

Artık web sitemize SSL sertifikası uygulanmıştır. "https://netadvi.com" şeklinde aratarak sitenizi kontrol ediniz.


Sonuç

SSL sertifikasının web sitesi için önemi büyüktür. Kötü amaçlı yazılımlardan ve kişilerden korunmak için sizde web sitenizi koruma altına alın. Ayrıca SSL sertifikası sitenize kullanıcı trafiği ve SEO optimizasyonları için çok büyük önem taşır.


Ziyaretçi
25 Ekim 2023 23:13

İşlemi tamamladıktan sonra (ns1.infinityfree.com ns2.infinityfree.com) bu DNS ayarlarını tekrar eski haline getirebilir miyiz? Eski haline getirirsek sertifika bozuluyor mu?

NetAdvi
28 Ekim 2023 02:41

(ns1.infinityfree.com ns2.infinityfree.com) infinityfree sağlayıcısının name serverları olduğu için bu ayarı değişirmeniz durumunda infinityfree'nin size sağlamış olduğu hizmetlerden faydalanamazsınız. Sonuç olarak SSL sertifikanız iptal olur.