Web Sitemi Google'da Nasıl Yayınlarım?

Web sitenizi Google'da yayınlamak belli başlı aşamalardan geçmek gerektir ve başarı için sabır ve sürekli çaba göstermelisiniz. Bu yazımızda web sitenizi Google, Yandex, Bing, Yahoo gibi arama motor

Web Sitemi Google'da Nasıl Yayınlarım?
NetAdvi tarafından hazırlanmıştır.
Son Güncelleme: 11 Kasım 2023 17:44

Giriş

Web sitenizi Google'da yayınlamak belli başlı aşamalardan geçmek gerektir ve başarı için sabır ve sürekli çaba göstermelisiniz. Bu yazımızda web sitenizi Google, Yandex, Bing, Yahoo gibi arama motorlarında nasıl çıkartırız onu inceleyeceğiz.


Web Sitesini Arama Motorlarında Yayınlamak

Bir şekilde web sitenizi oluşturdunuz ve internet dünyasına açılmak istiyorsunuz. Oluşturduğunuz web sitesi ister kodlama bilgisi olarak, ister olmadan oluşturmuş olun web sitenizi yayına almak daha farklı bilgiler bilmenizi gerektirir.

Kısaca web sitenizi yayınlamak için mutlaka bilmeniz gerekenler:

  1. Domain (Alan adı) Nedir?
  2. Hosting (Sunucu Barındırma) Nedir?
  3. SSL/TLS Sertifikası Nedir?
  4. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?

Domain Nasıl Alınır?

Domain yani alan adı sahibi olmak için bir sağlayıcıya ihtiyacınız var. Global olarak hizmet veren GoDaddy üzerinden belirli ücret karşılığında uygun isim ve uzantıda alan adları elde edebilirsiniz.


Hosting Barındırma Nasıl Alınır?

Web sitesi hosting barındırma alanı temini için yine servis sağlayıcılarını tercih edebilirsiniz. Birçok alan adı sağlayıcısı hosting hizmeti de vermektedir. Piyasa araştırması yapıp ücret olarak bütçenize en uygun olanı tercih edebilirsiniz.


SSL/TLS Sertifikası Nasıl Alınır?

Alan adı ve Hosting sağlayıcıları yine aynı şekilde belirli bir ücret karşılığında SSL/TLS sertifikası da sağlıyor. Ancak ücretsiz bir tane SSL sertifikası edinmek isterseniz ÜCRETSİZ SSL SERTİFİKASI OLUŞTURMA yazımızı inceleyebilirsiniz.


SEO Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Web siteniz için arama motoru optimizasyonu yapıp aramalarda üst sıralarda çıkmak istiyorsanız SEO Optimizasyonu Nasıl Yapılır? blog yazımız yol gösterici olacaktır.


Arama Motorlarında Nasıl Çıkarım?

Alan adınızı hosting ile bağlantısını yaptıktan sonra yapmanız gereken oluşturduğunuz web sitesinin dosyalarını hosting barındırma alanına aktarmak. Şimdi yapmanız gereken web adresinize gidip her şey yolunda mı kontrol etmek.


Sonuç

Web sitenizi oluşturmak kadar doğru bir şekilde internette yayınlamakta önemlidir. Unutmayın yaptığınız işlemlerin internet üzerinde aktifleşmesi bir kaç dakikayı buluyor. Tamamen global düzeyde aktif olması için gerekli süre 72 saattir. Arama motorlarında web sitenizi görmek için biraz daha sabırlı olmanız gerekiyor. Doğru ayarlamaları yaptıktan sonra arama motorlarının sizi tanımasını bekleyin ve sürekli sisteminizi güncel tutun.